Wednesday, September 7, 2011

raya klang style






aku balik klang dalam masa yang amat dekat hendak raya. jadi nya, aku cuma sempat tolong abah masuk kan duit dalam sampul ang pau je lah. tu pun aku buat separuh jalan sebab lagi sibuk nak snap gamba. tempting kan sampul raya aku tahun ni :) mesti seronok anak2 buah abah ibu dapat BEKBERI  sorang sebijik. (sila lihat gambarajah di atas) nak tolong ibu masak, ibu cakap lagi best masak sorang2. nak kemas depan, siang2 lagi adik dah tolong kemaskan. nak kemas halaman rumah, abah da settle kan.untungkan jadi shakila zen :D



tema tahun ni abah yang pilih. warna purple, sweet gitu kata abah.

the greatest creatures ever :)

adek beradik tak gaduh tak sah kan?
raya pertama :
beraya di klang lagi dan lagi sebab kampung pun da tak ada orang tinggal. klang pun not bad hape, macam kampung je gamaknye. jangan nak bajet town sangat lahh. awal2 pagi lagi abah da pergi ke masjid untuk semayang raya. aku macam biasa, tidu tak hengat dunia. kalau adik2 aku tak memekak masuk dalam bilik memang tak beraya la jawabnya. belum sempat maaf maaf sesama family, mak cik jah & co,  pak usu &co serta pakcik dah serbu rumah aku. sibuk nak bergambar juga.

lepas melayan pakcik pakcik dan makcik makcik, time to ampun ampunan dengan family :)

Add caption

ehem, saya nak "enjalok ngapuro" , maaf zahir batin. bahasa jawa yang selalu dengar masa raya. maksud nya nak mintak maaf. tapi tak cakap la macam tu kat abah ibu. sebab bahasa jawa saya broken. eceh.

lepas sesi maaf dan nangis, terus siap2 pergi rumah opah kat belakang rumah. dalam pejalanan sempat lagi tangkap2 gamba. aksi lompat pagar pun sempat kena snap, macam hape2


1st, cover line
2nd, panjat sikit2

3rd, dah mula perasan paparazi

4rd, sedia nak landing

last, buat muka cover

to be continued :)

3 comments:

KinaMissOne said...

Hamboi ... !
Bukan main lagi yea. Sungguh beraya ni. hehe
Kasut. selendang . baju bagai.. hehe
Sekali boleh plak buat aksi langkah pakar. hehe :P

yuyuuu :) said...

hamboi hamboiii

awhhh!
canteknyeeeeee baju
pinjam
winkwink.
haha

:D

.shark.grown.up. said...

:)
kina : hehe beraya sakan la kat klang ni da mcm jajahan dah :P

ayu : bolrh boleh, meh dtg shah alam amek baju :)