Monday, November 29, 2010

tak bertajuk

sem 2 da masuk lebih kurang seminggu lepas.. kelas baru nak start hari ni.. minggu aku rajin tak mo pulak buat kelas.. ini minggu malas saya fahamm!! haish... oh,  ni pun nak mintak maaf awal2 kalau hencik belog ni tak akan dapat kasih sayang yang secukupnya daripada aku sebab cycle malas aku da datang balik :) (bile nye kau rajin shark oii)


muka excited budak sem 1 :)

da jadi senior ni teringat balik time2 jadi junior dulu.. innocent & masih comel2 je muka masingmasing.. err,, tak termasuk aku la kan.. sem 2 ni memang cam haramm J sikit la.. kelas semua memang stok2 aku tido awal.. mane tak nye.. deret dua hari kelas aku pukul 8setengah OK!! menggila awalnya.. ni aku bajet burung pown tak keluar carik makan lagi ni..

hari ni kelas aku start 11setengah.. PENGAJIAN ISLAM namenye :) .. cerita pasal pengajian ISLAM ni tiba2 aku jadi bengang.. bukan bengang sebab aku kena belajar agama balik tapi bengang dengan segelintir budak2 course aku ni..
"eh, I amek masscom ok.. perlu ke belajar agame balik??"

ha,, ni lagi aku meluat..

"I kena pakai tudung ke masuk kelas agama nanti? I tak biasa la"


haa.. aku tak tipu kan??

cehh.. aku memang tak nak campo urusan hidup kau kau kau semua tapi korang fikir la sendiri .. semua dah besar kan?? ape sekali pun kau kerja bila besar nanti,, MAHA KUASA tu boleh ke kau lupakan?? ade otak guna. jangan simpan je.. nanti berkulat..

cadangan aku lah.. kalau korang rase kelas agama ni tak berbaloi sangat tuk hidup korang di hari muka,, pergi la masuk kelas PENDIDIKAN MORAL TU.. bagi bermoral sikit otak2 korang tu ha.. eh cepat2 rasenye korang da lambat da ni nak masuk kelas.. kang lecturer tak bagi masuk lak kang..

p/s : tolong marah aku tau kalau aku malas pegi kelas :)

.sleeping beauty.

ini cerita semalam punye semalam punye semalam lagi.. hehe baik punye perap kan kan??




aku ni jenis susah sikit bila da janji dengan orang.. aku takut datang lambat or paling aku takut tak jadi langsung nak jumpe orang tu bile aku da janji.. even aku dah set jam kat fon nokia tak seberape aku ni,, tido aku memang tak tenang da selagi alarm tu tak bebunyik bunyik..

ok balik ke cerita semalam punye semalam punya semalam tu.. petang tu konon2 nye aku nak pegi la main netball yang dah berkurun aku tinggal kan.. dah penat2 aku siap cantikcantik bagai (nak main netball je kowt!)
dengan tibatiba bumi shah alam ni dibasahi hujan lebat.. bukan takat lebat je tau siap guruh2 bagai.. tekezut aku sebab sebelum tu langit cantik je.. siap ade burung kicau kicau lagi..ala macam cerita cartoon tu la. haa

dengan tak semena mena terbatal la plan awal2 tu.. hishh..ok nak tanye ni.. kalau time hujan ape paling best nak buat??
ape?? ha betul la tu.. T I D U R :)

hehe .. ni lagi 1 aku tak boleh control.. tido macam kena sumpah tak kan bangun2 lagi dah pastu.. kalau hok cerita disney tu si sleeping beauty tu bolehh bangun kalau ade putera datang kiss puteri cantik tu kan?? aku ni lagi parah,, memang susah sangat nak terjage.. kau buat la ape pon, kalau aku tak ade daya nak bangun aku memang biarkan je korang memekak tepi aku.. semua orang ade problem macam aku ke?? sape ade angkat tangan,,,

huhu.. kita serupa.. err welcome to the club ??

Sunday, November 28, 2010

ini style saya da contest..

ini kiranya 1st contest yang shark masuk la.. teruja sebab cik fatin ni pun kira first contest yang dia anjurkan..
nak join?? >>MENGELIK DISINI<<









haa,,
rasenye inilah style saya :)

eh .. happy becoming birthday ya :)

tekanan.. aku tak dapat tido lagi ni.. esok nak pegi follow ziera gojes menembak gambar di masjid shah alam.. mintakmintak aku pon dapat ditembak sama.. cehh tak ikhlas rupenye :P

sedang otak tepiker piker idea nak update blog ni tiba2 aku ternampak bende ni kat kat kotak melolong aku tu (shout box la).. tanpa lengah2 lagi.. meh aku hidangkan :)


firstly shark nak wish happy 20th bufday kat hiburan duniawi.. da masuk 20 tu perangai pun kena la sweet2 20 jugak kan.. so hope dapat success selalu.. blog awak nice.. keep it up :)

rase nak tag :
 * eyqa z

Saturday, November 27, 2010

oh saya terkena!!

eyqa Z ni memang sayang kat aku :) suke tag.tengs ya :)
 
PANTANG LARANGAN ;
put your music library on shuffle
for each question press the next button to get your answer
you must write the song title as the answer to the question , no matter how silly it sound :P
when u done , tag it to 20 person

GARISAN . SEDIA . MULA

if sumone says ' is this ok? ' u say ?
♪ Hey soul sister - train

how would you describe yourself ?
♪ awake - secondhand serenade

what do you like in a guy / girl ?
♪ cela - boneca

how do you feel today ?
♪ padaMu ku berserah - afgan

what is your life's purpose ?
♪ pencari jalanMu - afgan

what's your motto ?
♪ tell me - wonder girl

what do your friends think of you ?
♪ tik tok - kesha

what do you think of your parents ?
♪ trouble is a friend - lenka (opss)

what do you think about very often ?
♪ sorry sorry - super junior

what is 2 + 2 ?
♪ after midnight - yuna

what do you think about your bestfriend(s) ?
♪ because im stupis - SS501

what do you think of the person you like ?
♪ U R Man - SS501

what is your life story?
♪ alive - BEP

what do you want to be when you grow up ?
♪ no body - wonder girl (!)

what do you think of when you see the person you like ?
♪ derita merindu - ahli fikir

what will you dance at your wedding ?
♪ silly boy - rihanna ft lady gaga

what will they play in your funeral ?
♪ tunjukkan aku - boneca

what is your biggest fear ?
♪ kidnap my heart - the click five

what is your biggest secret ?
♪ perfect - simple plan

what will you post this as ?
♪ check yes juliet - we the kings

20 person ?
untuk semua follower tercinta. ckp2 20 kn..hehe

REDAH KAU DAN AKU PUNYA BY BEN ASHAARI ^^

terpandang benda ni kat blog MISS TINGGI LAMPAI.. siap2 baca semua syarat terus serang blog
BEN ASHAARI ni.. menarik jadi ape lagi.. take part :)

ok2 bagi sesiapa berminat macam rasa macam jatuh cinta pandang pertama tu,, apa lagi meh meh join samesame.

ikut arahan - arahan ini :

1.mula2 korang kena pergi blog hencik Ben supaya dapat korek mengorek entri2 hencik Ben ni yang korang rasa menarik.. da jumpa?? ha.. jangan lupa bagi tajuk dan link kan ye..

tiru macam saya :)

arahan kedua
2. ok kali ni korang korek pulak blog korang & carik entri2 mane yang paling menarik untuk dibaca

saya taruhkan (cehh) :

okeh siap da :)
senang kan..
meh join :)

ini untuk awak si budak nakal ^^

NUR SAKINAH MISWAN awak istimewa


hari ni kau akan pergi jauh sikit dari kroni family :) tabahkan hati ye . ini masa untuk kau terbang pula . dalam penerbangan kau nanti aku tak jamin keseluruhan langit nya akan panas dan cerah sentiasa.. kadang2 langit di atas kau  itu perlu juga hujan dicampur guruh dentam dentum.. harap kau tabah lalu semua dengan senyum kau yang manis macam gula batu tu :D

lagu untuk kau : mesti mau - pesawat

Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersama mu selalu
Walau jauh kau mejelajah alam semesta
Ku tahu jawapannya
Walau apa jua rintangan yang melanda
Kita sudah siap sedia

Luahkanlah isi hati mu
Agar kita bersama
Kuatkanlah pendirian
Bila kita hadapi dunia

Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersama mu selalu
Jauh jelajah kau kelana
Kita kan tetap bersama
Bila lidah hakimi ketika berbicara
Engkau tak perlu gusar
Ku kenali warna hati mu yang sebenar
Tak usah pura pura
Cekalkanlah isi hati mu
Hadapi dugaannya
Kuatkanlah pendirian
Agar dunia milik kita bersama
Bersama mesti mau

p/s : aku tak tahu buat entri jiwang la.. terima je ea seadanya :)


Friday, November 26, 2010

pening

hai hai.. dasar anak barat.. kembali ketimuran,, assalamualaikum.. nah manis.. sopan lagi

seminggu berlalu tapi aku buntu.. semester break da berakhir,, lecture macam masih mengigau tak tahu nak mula membebel bila.. otak dah tepu duduk melepak merayap.. lebih tepat dah lali macam nak mati..

hey kawan.. awal2 lagi kau da carik angkara.. aku tak nak berakhir sengketa.. bukan.. bukan sengketa.. mungkin tsunami bakal melanda.. aku tak jamin itu..

aku dapat jangka pengakhiran semester ini tak akan pernah seindah sebelumnya..


mungkin penyebabnya

KAU!!

Thursday, November 25, 2010

loaded abes

cehh zaman sekarang budak2 pun pakai ZARA.. ape de hal kan.. makpak gaji ribu riban..
cuba aku mintak kat abah seketul ZARA hari ni..
sure abah kirim kain kapan pakej dengan surah yassin sekali..


oh zaman anak pavi.. untung

Wednesday, November 24, 2010

award da berhabuk :)

hey hey :) telah ditag oleh eyqa zubir.. tengs ya :)




1.pendapat aku perihal belog eyqa zubir (sila blog walking ye)
.nice tapi macam berat la page dia.

2.nama belog anda dan kenapa letak nama tu
 .meggie kembang. sebab aku suka meggie kembang (lagi kembang lagi best)

3. nama URL blog anda dan dari mana datangnya idea itu.

URL itukamuamshark.blogspot.com datang dari zaman gatal bercinta dulu

4. apakah method dalam penulisan blog anda.

most kehidupan sehari hari tapi kadang2 isu2 sinis


5. apa perasaan anda bila lihat blog orang cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kadang blog sendiri cantik tp.merendahkan diri).

hehe bace blog orang tu daripada 1st sampai last entry yang dia post (ini sirius. saya seorang stalker. beware)


6. bilakah blog anda diwujudkan.

erm.. form 4 aku bile ye?? oh 2008


7. siapakah orang yang pertama tahu dan menjadi follower blog anda

semesti ziera gojes.. kita saling support ye tak?


8. sila tag 5 nama lain untuk menerima award tersebut dan forwardkan syarat-syarat ini.

- hana

_____________________________________________________________________


1. apa benda paling penting dalam hidup anda?

ans : kawan kawan yang tak cerewet + orang2 yang pandai masak


2. benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?

ans : kasut

3. dimana tempat perkahwinan dan apa tema perkahwinan korang?

ans : setiap pelusuk bumi :) sebab nak amek gamba banyak2 :D tema merah hitam


4. adakah korang sedang bercinta sekarang?

ans : baru mati baru2 ni.. oh cinta ALLAH selalu ada. jadi aku tak kesah


5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
ans : sampai akhir usia. berbaloi ke? .

6. novel/buku/majalah terkahir yang korang beli?


ans : galaxy mybe..


7. antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?


ans : of coz la abah :))

8. namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?


ans : mencabar la soalan ni. next :P


9. adakah korang basuh baju korang sendiri?


ans : semesti.. da terbiasa di hostel


10. di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?


ans : bilik tidur sendiri. selesa


11. pilih salah satu, peluk atau cium?


ans : saya suka mencium :) (ops)


12. beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?


ans : 1. peramah n easy going :)
2. happy go lucky
3. fasi yang berwawasan :)


14. 5 lagu yang korang suka and selalu dengar?


ans : 1. hey soul sister - train
2. senyum - malique + najwa
3.trouble is a friend - lenka :)
4. teenage dream - katty perry
5. 150 juta - fyn jamal



15. 5 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini ?

sila tag diri sendiri :)
terima kasih

p/s : sorry copy paste je.. kalau nampak macam kucing peniru harap di maafkan

perempuan cantik dalam KTM

seram tak tajuk entry aku kali ni?? hehe rilek2 dulu.. ni bukan nak cerita hantu.. tak ada kena mengena.. bak kate omputih jauh panggang dari api la

dalam KTM memang sesak.. sape yang tak tahu kan.. kena berdiri dalam KTM paling aku lemah.. da la aku tak cukup tido kena berdiri lagi..
dari jaoh aku perasan seorang perempuan ini.. pakaian nya sangat sangat simple.. bertudung.berjeans longgar.dan ber tshirt lengan panjang.. tapi ada sesuatu yang buat dia menonjol daripada orang2 lain.. cuba bayangkan dalam KTM yang tersangat sesak aku boleh terpaku tengok muka dia.. rasa2 nya ade ke orang pernah terpaku tengok muka aku kat tempat2 yang kita sendiri susah nak bernafas? mungkin tidak..
masyallah.. ciptaan MU memang indah :)

panjang kaki melangkah

semalam hari seronok aku.. semalam hari penat aku :)

dari malam tu hati degup2 tak sabar nak jumpe anakanak plkn teluk rubiah yang sangat2 aku sayang.. plan yang kemas dirancang oleh aku dan ENCIK NAS :) (hehe come,, be my new partner in crime)

sesampai aku di bumi kajang (melampau bumi kajang) NAS yang pegi jemput aku.. sempat jugak aku tanyakan kat dia kina liesa tau ke kehadiran aku.. katanya tak.. aku tersenyum senyum sendiri.. menjangka reaksi yang bakal aku terima.. tapi sayang.. SERIAYU tak dapat hadir samasama.. ada kekurangan disitu..

pertemuan pertama : DUNKIN DONUT
hehe teruja.. dari kejauhan aku nampak kina.. tidak seorang.. ada sosok yang tak aku kenali.. nebby nabilah yang cool :) baru jumpa da rase cam hari2 dok mengumpat samasama.. terima kasih kina temu kan kitorang


hati debar2 lagi sebab liesa yang ditunggu tunggu baru kelihatan.. aku konon cube sorok muka di sebalik beg.. terjerit liesa bila tahu itu aku.. ok aku terharu.. korang bagi peghargaan gile tuk aku.. sayang korang tinggi ke langit.. tingkat tujuh tau :)


membowling dengan korang memang the best thing eva la.. memang lawak bila nebby terlepas bola bowling.. agak bengang jugak bila nas asyik strike je.. huh! aku dan liesa sama sahaja.. ratu longkang :D memang terbaek..

tengok2 score. cuba beat nas!

captured by nasu

ratu ke longkang HAHA

orang misteri kat belakang

kami

tak nak waktu ni di sia macam ni sahaja kitorng melangkah ke kedai game.. seronok main tembak2.. lagi hype bile men race ala ala minah rempit gitu.. da jadi macam budak2 belum akhir baligh ha..


jom race

on the way nak kacau nas

ha.. da percaye belum kitorang teruja

jajahan liesa rosmin

pembunuh bersiri..lalala

hidung kebanggaan

puas hati dapat bunuh orang la tu

akhirnya.. kepenatan melampau

hujung petang 22 november itu.. saja aku lambat2 kan langkah kaki sebab aku tahu mungkin ini penghujung kenangan manis ini.. masa pulang ke rumah.. benci tapi apa mungkin aku pegun kan masa.. aku tak mampu.. ada sesiapa pakar pemegun waktu?? tolong,, ajarkan aku? menghantar mereka mereka (kina. liesa dan nebby) sehingga naik bas.. sempat aku peluk cium semuanya :) aku tak tunggu sehingga bas menghilang.. takut2 nanti ada kawasan yang banjir sebab takungan mata ni tak mampu nak bendung.. cehh kata abang kacak tapi kuat nanges (!)

datang aku sendiri balik aku berteman :) hey hey encik nas.. anda sungguh baik ok.. teman kan aku sampai ke KL SENTRAL.. aku ni anak dara orang katanya.. tu kowt yang buat dia risau,, terima kasih daun keladi









kau partner in crime aku yang baru.. aku da chop

kau sangat baik.. jangan nak buat2 tekejut sangat la :)

tengs :)
terima kasih untuk masa yang terbuang untuk aku.. eh masa yang terluang :)

p/s : masih tak puas hati selagi tak jumpa SERIAYU RUHAIZAD

Monday, November 22, 2010

dengan rendah hati.. aku terima nikah nya ^^

dalam bulan ni memang aku jarang buat aktiviti ziarah menziarah ni.. maka dengan ini aku memang tak sedar la akan kehadiran natang yang bermakna ini.. terima kasih SERIAYU kerana anda tak lupa kewujudan meggie kembang yang kurang rencah ni :)

lap habuk sikit dekat award ni.. tarik nafas dalamdalam dannnn... MULA!

I. nick name untuk saya > ayu yang kacak sebab dari cerita2 anda.. sedih yang anda rasa ditentang tanpa air mata :) anda memang kacak

II. ucapan untuk pemberi award > mari berpuitis lagi dan lagi :)) terima kasihh singgah dalam hati ni

III. listkan 6 artis o band yang korang minat
    > paramore
    > faizal tahir
    > mcr luv u babee
    > yuna
    > pokok pangkal nya orang orang indie yang punya identiti titik

IV. bagi award ni kepada 10 orang yang anda rasa belog dia cantik
     > ZIERA ZAIN
     > KILLA
     > TOTEH KITTEH
     > sila tag diri anda :) terima kasih kerana memahami :')

aku tak lahir untuk protokol & protokol tak lahir untuk aku

terlambat kate untuk mengepost entry tentang minggu tekad siswa unisel shah alam.. tapi tak pe.. aku masih gagah nak cerita :) kalau tak lambat memang bukan meggie kembang la jawab nya.. aku suka perap cerita sampai jadi kembang mambang.. rendam lama2,, biar rencah sebati baru aku hidangkan.. memang meggie kembang kan??

pertama2 nya aku dapat berita aku bakal pewaris exco protokol betul2 buat masa aku terhenti berdetik.. bukan bahagia,, bukan gembira,, bukan jugak riak terasa bangga.. aku cuma terfikir yang agak dalam.. kenapa aku??

pertama kali jugak aku tengok muka bakal ketua exco aku yang tiba2 tukar sirius.. cuak.

nukilan ku untuk kamu kamu dan kamu si EXCO PROTOKOL a.k.a EXCO GILE MIC :

protokol :)


abang sapong a.k.a press perom.. derr!!

afif menjeng a.k.a pink panther

dayah musa a.k.a invisible assistant

ok ini gamba mengade :)

last but not least.. datin paduka nurul shakila (!) HAHA


okiee ini sangat mengganggu DATUK & DATIN bersantai okiee



oh terima kasih untuk semua semua nyaa..

ABANG SAPONG : tengs bila mana abang banyak bagi tunjuk aja urus event ni semua.. hilang lah selalu.. kitorang memang suke cam tu :D

AFIF KHAIRI : dalam diam aku suspek respek ko.. ingat lagi pagi tu.. aku memang buat silap yang paling besa kau rilek chill2 je an.. tengs bro.. da nampak ke prestij an kau kat situ HAHA.. sorry sebab selalu kutuk2 gigi2 kau.. aku tak boleh tahan sebab tu je entertainment aku. hee

DAYAH MUSA : wow! she's a superwoman.. jangan main2 dengan dia.. walau amat sangat senyap tapi keja dia semua beres :) tengs kawan.. lagi banyak membantu daripada aku.. chill je setiap masa.. sorry aw kalau aku selalu push kau siap cepat2 :D

oh terimaa kasihh daun keladii.. plizz jangan lupe aku lagi?? (!)