Saturday, October 29, 2011

daripada Allah kita datang, kepada Allah kita kembali

entry ini telah tergendala selama beberapa hari ..

speechless. nak menaip, jari kaku, mata yang deras "bekerja"

malam2 kalau aku balik klang memang session meluah sakit hati dengan kakak seorang tu. tu pun kalau minggu tu kitorang tak bergaduh la. kalau gaduh, masing2 buat hal sendiri :D. tengah set2 muka tabah dengar isi hati si kakak, aku dapat 1 mesej yang sarat dengan soalan soalan lain.

"salam sayang semua. Rindu kalian. Mesti semua dah tahu, Along dah takde, da pergi, sedih.. hmm. semoga ditempatkan dlm golongan beriman, rohnya tenang, amin..jaga diri semua.. ayu sayang semua" -seriayu

menitik air mata saat terlihat perkataan Along dah takde. si kakak yang dah nangis tu pulak pelik tengok aku nangis teresak esak. memang tak patut kan. sepatutnya terus sedekahkan Al - fatihah. aku jahil, aku tahu. 

sesi kenal aku dengan arwah tak la lama mana, tapi dia antara orang yang terkesan kat dalam hati aku. kira memang ad tempat la kat celah celah hati aku ni. 3bulan "indah" dekat PLKN dia salah seorang yang rapat dengan aku. dari class character building, sampai lah class kenegaraan. otak sangat gila2. masuk la dengan aku, tak suka sangat orang emo emo ni. semak! last before tinggal kan PLKN dia pesan jangan lupa dia. memang aku tak kan lupa sampai bila bila.

berapa bulan lepas tu, aku pergi jumpa dia dengan Uzair. kawan rapat juga dekat PLKN. korang nak tau tak, korang la orang2 first aku jumpa lepas balik kem. aku sanggup sorang2 dari shah alam datang jumpa korang. korang date dengan aku tapi sayang, tak tangkap gamba langsung kan :) rasa rugi. rugi sangat! lepas tu kita da tak jumpa dah. tak jumpa terus to be exact. :(

untuk awak arwah Along Amali bin Roslan, Al fatihah. semoga awak tenang di sana. mudah mudahan. tolong doakan sama. terima kasih :)

2 comments:

ayuyuuu :) said...

ade tag di blog syg sila lawat dan jawab:')

rindu along.

.shark.grown.up. said...

ok2 sebentar ye :)