Thursday, March 29, 2012

comedy tragic

Assalamualaikum :) di kelapangan study week sem ni, sempat aku memanjang langkah ke Bangi. memang tak jauh pulak Bangi dengan Shah Alam. cerita dia mula bila aku just bergurau nak pergi teater sorang membe kat UKM. dengan selamba gedik aku pi tanya membe yang ada transport. dia pun on je.. aku apa lagi, senyum selebar mungkin. rindu kot nak jumpa membe lama. anddd akhir nya, dengan izin Allah, kami berjumpa.

bermula di UKM, atas nama teater "Anak Kerbau Mati Emak"

 orite, usha sikit tok penghulu ni. ok cukup. kang ada orang marah kang

cerita ni mengangkat tema comedy but dalam masa sama ada pengajaran yang dalam khususnya buat masyarakat Malay yang amat jumud + skeptikal. "Anak Kerbau Mati Emak" tu sendiri adalah metaphor yang paling tepat nak gambarkan. ending cerita ni mmg bagi impak. salute sama team produksi :)

next, cinta jatuh di UPM pulak. atas nama teater "NUR"

ni aku bangga jap. membe aku watak utama wehh. haha. (sakai kejap)



teater kali ni pulak memang tragis. apa yang jadi dekat watak utama iaitu Nur tu sendiri memang berat. lebih2 lagi bila si Nur ni jadi mangsa ayah kandung sendiri. (credit to watak Ayah Nur sebab muka kau scary gila andd pervert gila babs weh. meremang bulu bulu tengok) haha. flow cerita ni agak slow.

sempat aku perasan ala - ala Hanis Zalikha yang suka makan chocolate Dove tu. sampai tak sempat nak pelawa orang sebelah makan :P chocolate Dove memang terbaik. patut selalu masuk dalam entry Hanis Zalikha ye dak?


Ironi nya, sang Tok Penghulu dan sang Nur ni sedang hangat hangat bercinta. elok lah dua dua minat benda yang sama :) dua dua jugak aku jumpa masa zaman PLKN. tak cukup ironi lagi? ok, ni kira first time aku jumpa balik dengan si Tok Penghulu ni lepas habis PLKN :)



next, nak jumpa semua yang aku rindu. amin

p/s : friends till jannah :)

2 comments:

Seri Ayu said...

ahhhh jelesnyaaaa
dekat gila dengan UPM n UKM
tapi haram satu pun tak g
tengah final hari tu
sobs sobs

kalau tak, boleh jumpaaaaaa

*nak bangga jugak lahh. hha.

.shark.grown.up. said...

hehe. tu lah. time tu rasa if korang cuti mmg dah complete reunion dah :P