Sunday, January 9, 2011

I AM multicultural

Ya Allah ! sekarang da zaman berape dah ni? da lamenye la tak update belog sayang ni.. entry tahun baru pon aku tak buat.. ayyooo.. biakan la,, sem dua penuh pancaroba assgment yang 1 haremm pon tak siap lagi :)

so, merujuk perkara di atas, yeah I AM multicultural .. haha cukop belagak tak tajuk mega di atas?? kalau aku perasan tolong seda kan ye :)

aku ade kedai peberet la kire nye dekat2 jajahan aku ni.. boleh kate setiap malam kalau da terrrrrsangaaaat lah malas aku akan lepak kedai ni n makan macam2 (ok tu tipu.. selalu aku makan 1 macam je).. pak cik kedai ni sumpah gile baik ngan kitorang .. mane tak nye everyday boleh bagi kitorang roti telo telebih special. kalau sehari dua dia buat macam tu ok lagi kan, ni HARI HARI OK ! yang ni tak tipu. mule2 aku ingat pakcik ni ade hati kat kawan aku yang muke ala ala anak pakistan celup2 mat saleh ni. bile makin lame kitorang lepak kat situ pakcik tu buat pengakuan jujo lagi JENG JENG JENG ! dia in love dengan aku!! ish, shark, jangan suke tipu orang la,, ok2 pakcik tu cakap muka aku sejibik eh sebijik macam anak dia yang kat INDIA tu.. mule2 aku denga rase cam mak aiii tak beragak ha pakcik ni.. kalau minat aku bagi jela note tak payah la nak kate muke aku same ngan anak dare dia kat india nu.. sape tak pelik kan kalau extract JAWA +  BUGIS + ARAB = INDIAN???!!! ha memang apekahh kan..

aku cerita kat ibu pasal benda tu.. ibu senyum2 je and ibu cakap pegi tengok cermin.tengok hidung mancung patah aku tu (mancung?) ibu cakap mungkin tu lah kot orang cakap muke aku cam indian.. but still lepas tu ibu gelak2 cakap aku ade bapak angkat kat shah alam la.. haish !

ni la kowt rupe hidung mancung patah.. mungkin la
bile bende ni jadi aku tiba2 teringat zaman2 PLKN dulu.. ramai jugak mat2 tamilwood yang dok ayat aku. salah 1 sebab yang aku tak dapat lupe mat2 tamilwood ni cakap name aku ade maksod yang baik dalam agame diorang. SHAKILA dalam bahase arab pun maksud nye cantik.. so ibu2 mengandung yang tengah bace entry ni,, sile la ye letak name anak anda shakila. tak rugi ..hehe sesi promote name sendiri pulak..
haa,, ni lagi 1 aku pelik ajaib sikit.. minggu lepas sorang kawan india dalam kelas aku cakap tone suare aku macam indian,, kire macam ritma ke hape pown aku tak pasti.. mungkin sebab suare aku halus tapi suke2 buat2 suare besa kowt..

eh dari tadi aku syek sentuh pasal indian je kan.. kate multicultural tapi tak cite lak pasal Chinese pulak kan.. saba sebentar.. kalau aku cakap muke aku cam chinese tentu2 la korang akan muntah hijau kan.. sebab memang tak ade pown ghupe chinese.. kulit pown ala ala kegelapan.. hehe..
ade la sikit2 cerita aku pasal chinese ni.. dulu awal2 tahun 92 aku lahir tepat2 time raye cine.. so sepanjang aku membesa sepupu sepapat aku dok panggil aku nyonya.. kalau amoi aku tak kesah.. ni nyonya (?) penghinaan betol la.. ape2 pown aku seronok macam ni.. at least ade la jugak orang notice kelemahan hidung patah and mate sepet aku ni.. lame2 bende ni jadi cam kelebihan pulak kan.. so kalau korang ade part2 yang korang tak suke kat badan korang tak payah la nak buat plastic surgery merepek bagai tu.. tak bebaloi.. mungkin korang tak suke tapi ramai kat lua sane jealous tengok ape yang korang ade kan.. belaja hargai ape yang Allah da bagi

saye multicultural tapi saya ok !

1 comment:

Ayuu said...

bapak angkat kat shh alam kah?
HAHA.
miss you syg.
masscom penuh pencaroba, YA! :)